Het verhaal achter Koffiemet

Ooit zat ik 2 seconden in een Pearl reclame :-)
Ooit zat ik 2 seconden in een Pearl reclame :-)

Het moet zowat 2 jaar geleden zijn dat ik een koffietje zat te drinken bij We Love Coffee in de Diestsestraat in Leuven. Ik zat dicht bij de toog en had zoals altijd een leuke babbel met barista (en zaakvoerster) Karin. We kunnen het goed met elkaar vinden en delen heel veel met de nodige dosis humor. Die zondag ging het over de liefdesperikelen die bepaalde klanten met van haar deelden en hoe ze al een aantal mensen met elkaar in contact had gebracht waarvan ze vond dat ze wel bij elkaar pasten. Ik had toen zelf geen vriendin en was het online daten helemaal beu. Naarmate het gesprek vorderde kwam ik met het idee om een dating service te starten in haar koffiebar. Ze was meteen verkocht. Zo is het ongeveer gestart, als ik het mij nog goed herinner.

Daarna heb ik het idee een hele tijd laten bezinken en rijpen. De volgende zaken vond ik belangrijk:

  • Geen eindeloos chatten: Ik wilde voorkomen dat mensen vastzaten in eindeloze online gesprekken zonder daadwerkelijk resultaat. Het doel was om mensen bij elkaar te brengen voor echte ontmoetingen.

  • Betaling voor resultaat: Ik wilde een eerlijk systeem creëren waarbij gebruikers alleen zouden betalen voor daadwerkelijke resultaten. Op die manier zou iedereen gemotiveerd zijn om serieus op zoek te gaan naar een match.

  • Niet alleen romantische dates maar ook vriendschappelijk: Ik geloofde dat het belangrijk was om mensen de mogelijkheid te bieden om nieuwe vrienden te maken, niet alleen romantische partners. Vriendschap is tenslotte ook een waardevolle connectie.

  • Voordelen voor de koffiebar: Ik wilde ervoor zorgen dat We Love Coffee en andere koffiebars en cafés ook zou profiteren van het concept. Door de dating service in de koffiebar aan te bieden, zouden mensen worden aangemoedigd om daar te blijven hangen, koffie te drinken en de sfeer te proeven.

  • Aanzetten tot ontmoetingen: Het was mijn doel om mensen aan te moedigen om daadwerkelijk af te spreken en elkaar in het echte leven te ontmoeten. Ik wilde een platform creëren dat mensen zou inspireren om uit hun comfortzone te stappen en nieuwe connecties te maken.

Met deze visie in gedachten heb ik besloten om mijn idee tot leven te brengen en een unieke datingdienst te starten in samenwerking met We Love Coffee en andere koffiebars en cafés. Ik heb hard gewerkt om een platform te ontwikkelen dat voldoet aan al deze belangrijke aspecten. Mijn doel is om een community te creëren waar mensen op een authentieke en betekenisvolle manier met elkaar in contact kunnen komen.